INTERIEURONTWERP | INTERIEURADVIES

Wat is de functie van een ruimte, wie maken er gebruik van, hoe is de lichtinval en de natuurlijke loop, hoe kan een ruimte het meest optimaal worden ingedeeld, wat zijn de mogelijkheden…
Al deze informatie wordt tijdens een intakegesprek verzameld en samen met de wensen van de opdrachtgever en mijn ideeën uitgewerkt tot een basis interieurontwerp op schaal en gevisualiseerd in 3D. Mijn uitdaging is een creatief en verrassend resultaat neer te zetten. Ook adviseert CLIC indien nodig welk type meubels het best tot hun recht komt in een ruimte.

 

LICHTADVIES | LICHTONTWERP

Met het verdwijnen van de gloeilamp zal naar nieuwe lichtbronnen moeten worden gezocht in het interieur. Hoe combineer je diverse soorten lichtbronnen? Verandert de sfeer daarmee? CLIC ontwerpt hiervoor een doordacht lichtconcept.
Hèt ideale moment voor de uitvoering van een lichtplan is wanneer een huis wordt gebouwd of verbouwd. Samen met de cliënt wordt de bouwtekening doorgenomen en advies gegeven waar contactpunten moeten komen en op welke plaatsen de basisverlichting kan worden geïnstalleerd. Een goede basisverlichting is essentieel in een ruimte. Een optimale invulling van sfeer- en accentverlichting maakt een lichtplan compleet. Naast een lichtontwerp in 2D, ontwerpt CLIC ook in 3D. Hierdoor wordt gevisualiseerd wat het effect is van het lichtontwerp bij gebruik van o.a. indirecte verlichting. Bij een lichtplan wordt tevens een voorstel gedaan van diverse armaturen. Ook wanneer niet kan worden gefreesd, bedenkt CLIC creatieve oplossingen voor een optimale lichtbeleving.

 

KLEURENPLAN

Kleur bekennen is uitdagend, maar vaak niet gemakkelijk. Kleuren moeten harmoniëren en een visueel verband leggen tussen de diverse ruimtes. CLIC laat in de vorm van een kleurenplan zien hoe je met creatief kleurgebruik iedere ruimte een eigen identiteit kunt geven. Uitbundig of juist heel ingetogen.

 

SFEER

Door middel van een moodboard wordt een impressie gegeven welke sfeer wordt neergezet in een ruimte.